Bazı Amerikalılar 7 Mayıs son tarihinden önce gerçek kimliği almayacak, işte bu yüzden

rookiemag

New member
Washington – Ülke genelindeki birçok Amerikalı gerçek kimlik lisanslarını elde etmek için acele ettiğinden, bazıları devre dışı bırakmayı seçiyor – geçerli pasaportlarını seyahat için tercih ettikleri kimlik biçimi olarak kullanarak veya mevcut sürücü lisanslarının sona ermesine ve daha sonra yenilenene kadar beklemek.

Gerçek kimlik gereksinimi, Amerikalıların yurt içinde uçmak için yeni bir kimlik biçimine sahip olması gerektiği 7 Mayıs'ta yürürlüğe girer.

Tanımlamayı elde etmenin maliyetleri eyaletten eyalete değişir. Maliyetler, gezginlerin ilk kez gerçek bir kimlik elde edip etmediklerine veya mevcut lisanslarını yenilemek isteyip istemediğine göre değişir.

Evli kadınlar gerçek kimlik belgeleri ile yüzleşir: 'Bunu kabul edemem'

Gerçek bir kimlik yerine kabul edilecek diğer tanımlama biçimleri arasında geçerli bir ABD pasaportu veya pasaport kartı; DHS Global Giriş Gibi Güvenilir Gezgin Kartları; Savunma Bakanlığı Kimlikleri; Daimi yerleşik kartlar; ve sınır geçiş kartları.

Son başvuru tarihi yaklaşırken, Haberler Digital bu hafta gezginlerle konuştu ve yakında bu kararı verdiklerini hiçbir zaman gerçek bir kimlik almayı planlayan veya almayı planlayanlara sordu.

7 Mayıs'taki gerçek kimlik son tarihi hemen öne çıkarken, birçok Amerikalı pasaport kullanmayı seçiyor veya lisanslarını yenileme zamanına kadar bekliyor. (Ashley J. Dimella/Haberler Digital)

Oregon'dan Washington DC, Lisa'daki Ronald Reagan Ulusal Havaalanı'nda (DCA) bunun şu anda “mali karar” olduğunu söyledi.

Lisa (hiçbir soyadı paylaşılmadı) henüz bugüne kadar gerçek bir kimlik almadığını söyledi, çünkü bu ekstra bir maliyetti ve bu parayı pasaporta koymayı tercih edeceğimi biliyordum. “

Daha sonraki bir tarihte gerçek bir kimlik almaya karar verebileceğini söyledi.

Acelede gerçek kimliğe mi ihtiyacınız var? İşte DMV dışında bazı alternatif seçenekler

“Daha sonra seyahat ederken pasaportumu getirmem gerekecek ve bunu eyalet seyahati için yapmak istemeyebilirim” dedi.

Gerçek bir kimlik yerine kabul edilecek diğer tanımlama biçimleri arasında geçerli bir ABD pasaportu veya pasaport kartı; DHS Global Giriş Gibi Güvenilir Gezgin Kartları; Savunma Bakanlığı Kimlikleri; Daimi yerleşik kartlar; ve sınır geçiş kartları.

Denver havaalanında bir realid işareti, atışın arka planındaki insanlarla dirsek seviyesi hakkında bir işaret yakaladı. İşaret okuyor RealID Hazır mısınız? 7 Mayıs 2025 tarihinden itibaren gerçek bir kimliğiniz veya kabul edilebilir başka bir kimlik biçiminiz yoksa, kontrol noktası aracılığıyla, ek güvenlik önlemlerine tabi olarak veya deneyimleme konusunda uzatılmış gecikmelerden erişim reddedilebilir.

Tanımlamayı elde etmenin maliyetleri eyaletten eyalete değişir. (Haberler)

Bazı eyaletler Kaliforniya gibi gerçek kimlik için daha düşük bir fiyat sunuyor.

Golden State'in DMV web sitesi, “Bazı durumlarda ücretten feragat edilebilir veya azaltılabilir” diyor.

“Seçilen hükümet veya kar amacı gütmeyen yardım programları için gelir gereksinimlerini karşılıyorsanız, orijinal veya yenileme kimlik kartı için düşük başvuru ücreti ödemeye uygun olabilirsiniz.”

Ayrıca, “evsiz bir kişinin” fee olmayan bir kimlik kartı için uygun olabileceğini de not eder.

Eleştirmenler Sosyal Medyaya Alırken DMVS'de Kaosa Neden Olur Gerçek Kimlik Son Tarihi

Ve Kaliforniya'nın DMV'sine göre, “Üstün Üst düzey vatandaş kimlik kartına hak kazanmak için en az 62 yaşında olmalısınız”.

Illinois, Bloomington'dan Kelsey, DC'ye yeni geldiğini, gerçek bir kimliği olmadığını söyledi.

“Henüz gerçek bir kimliğim yok çünkü DMV'ye yapmadım ve gezimiz 7 Mayıs'tan önce sona eriyor, bu yüzden bunu yapmak için bir aciliyet hissetmedim” dedi.

Yerdeki kağıt broşür, gezginleri gerçek bir kimliğe yükseltmeye teşvik eder. Okur: Gerçek Kimliğinizi Bugün Alın Gerçek Kimlik Uygulaması 7 Mayıs 2025'te başlar. Devlet tarafından verilen sürücü lisansınız veya kimliğiniz seyahat etmek için gerçek bir kimlik olmalıdır. Bugün gerçek kimliğinizi almak için eyaletinizin DMV'sini ziyaret edin. Daha sonra TSA'da kullanılacak kabul edilebilir kimliklerin bir listesini çekmek için bir QR kodu vardır.

Kağıt el ilanları, DCA'daki gezginlere QR kodu ile dağıtıldı, böylece insanlar TSA kontrol noktalarında kullanılacak kabul edilebilir kimliklerin bir listesini çekebilir. (Haberler Digital)

Zaten bir pasaportu olduğu için, şu anda kullanmanın daha finansal mantıklı olduğunu düşünüyor.

“Kimliğim Kasım ayında sona eriyor, bu yüzden yine de bir tane almak zorunda olduğumda hepsini bir kerede yapmayı planlıyorum” dedi.

“Bunu yapmak için acil hissetmedim.”
Illinois, Bloomington'dan da Nick adında bir adam Haberler Digital'e, “Pasaportumla seyahat ediyorum, bu yüzden normalde kimliğimi bile kullanmıyorum” dedi.

Daha fazla yaşam tarzı makalesi için FoxNews.com/Lifestyle adresini ziyaret edin

“Bakmayı çok isterim [REAL ID] Daha. Bu konuda yeterince bilmiyorum, “dedi bir tane alıp almayacağını sorduğunda.

Yeşil bir arka plan üzerinde geri sayım ekranı. Geri sayım saatinin üstünde büyük bir başlık var Gerçek Kimliğe Geri Sayım başlar:

Washington DC'deki Ronald Reagan Ulusal Havalimanı'nda bir geri sayım gösterildi ve gezginlere yaklaşan gerçek kimlik son tarihini hatırlatıyor. (Ashley J. Dimella/ Haberler Digital)

Bu hafta DCA'nın Güney güvenlik kontrol noktasında, gezginleri son teslim tarihini hatırlatan bir monitörde bir geri sayım gösterildi.

Gezginlere yeni kimlik almaya çağıran kağıt dinleyici notları da verildi.

Arizona, Phoenix Victoria, gerçek bir kimliği olmadığını söyledi.

Yaşam tarzı bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

“Yeterince seyahat etmiyorum,” dedi.

Bir pasaportu var ve havaalanında daha fazla zaman kazandırırsa bir tane alacağını söyledi.

Gerçek Kimlik Yolcuları

Bazı gezginler bu hafta Haberler Digital'e neden yeni kimliği almayı atladıklarını söyledi. (Haberler Digital)

Pasaportu veya gerçek kimliği olmayan birini tanıyıp tanımadığı sorulduğunda, ailesinin olmadığını söyledi.

Ebeveynlerinin gerçek kimliği almasını istediğini söyledi, böylece “seyahat edip emekliliğin tadını çıkarabilirler”.

Şu anda DMV randevusu almaya çalıştıklarına inanmıyor.

“DMV'ler her zaman oldukça dolu.”
California'dan Lesley, gerçek bir kimliğine sahip olduğunu söyledi – ancak belgeye sahip olmayan bir meslektaşının bir iş gezisi için bir tane almak için acele etmesi gerektiğini paylaştı.

“Gerçek kimliğe sahip değildi, bu yüzden gidip onları görmek zorunda kaldı [the DMV] Ve gerçek kimliği alın ve bu iki ila dört saat beklemek gibiydi… Kaliforniya'daydı. “

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

“DMV'ler her zaman oldukça dolu.”

Bazı eyaletlerdeki DMV'ler, gerçek kimlik taleplerini karşılamak için özel Cumartesi saatleri veya hafta içi uzun saatler eklemiş olsa da, birçok motorlu taşıt büroları hafta sonları açık değildir.