Uçak gezginleri, yaz uçuş sezonu ısınırken maskesi olmayan hasta yolcuları çarpıyor

rookiemag

New member
YENİArtık Haberler makalelerini dinleyebilirsiniz!

Yaz seyahati başlarken, birçok Amerikalı hedeflerine ulaşmak için gökyüzüne gidiyor.

Bir gezgin yaz hastalıklarının etrafında dolaşıyor, “maskesi olmayan” hasta insanları “çağırıyor ve başkalarından bol miktarda tartışma ve girdiyi ateşliyor.

Reddit'te “R/Delta” forumunda yayınlanan mesaj, “Şu anda bir uçakta ve arkamdaki sıradaki adamlardan biri kesinlikle maskesiz bir akciğer hacklemek” yazıyor.

Bağlantılarla broşürleri barındırmak için uçuşları tutan büyük havayolu

“Bu insanlar son zamanlarda sık sık oldu. Bu insanlar tamamen düşüncesiz bir kişiler. Hepimiz uçuşlarda süper kapak mahallelerdeyiz-sadece korkutucu bir maske takıyoruz.”

Redditors, gemide maske takan uçuş yolcuları konusunu tartışmak için yorumlar bölümüne çıktı.

Reddit kullanıcıları, yaz seyahatleri başladıkça maskeleri ve hasta yolcularla ilgili endişeleri tartışıyorlar. (Istock)

Bir kullanıcı, “Akciğer hastalığım var ve bazen öksürük uyumu alıyorum. Hasta ya da bulaşıcı değilim. Burada durum böyle olabilir.”

Başka bir kullanıcı şöyle yazdı: “Asla ABD'yi maskeleri geniş bir şekilde kapsayan bir zihniyet benimsemeyeceksiniz. Sadece değilsiniz. Ve şey şu ki, 2020'den önce de öksüren birinin maskelemesini düşünmezdiniz.”

Yaşam tarzı bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

“Bu yüzden her zaman uçaklarda bir maske takıyorum çünkü diğer insanların onları giyip giymediğini kontrol edemiyorum.”

“Başkalarının sağduyulu olmasına güvenmiyorum.”
Bir kullanıcı, “Maske taşıyorum ve ellerimi daha önce (ve sonrasında) yıkıyorum. Banyoyu kullanıyorum. Başkalarına sağduyu veya minimal bir ahlaka sahip olmasına güvenmiyorum.”

Kadın uçak yolcusu dirseğine hapşırır. Hava taşımacılığı sırasında Corona Virüsü ve Covid-19 enfeksiyonunun ilk belirtileri

Yaz seyahatinin ortasında endişeler, uçaklarda yolcu tartışma maskesi giymesi olarak ortaya çıkmaktadır. (Istock)

Başka bir kişi, “Halka girerseniz, mikroplar olacak. Kabul et. Devam et. İstediğiniz gibi kendinizi koruyun. Veya evde kalın.” Dedi.

Daha fazla yaşam tarzı makalesi için FoxNews.com/Lifestyle adresini ziyaret edin

Başka bir yorum, “Maskenizi açık tutun. Havaya veya başka bir C vitamini hapı alın. Muhtemelen hastalanmayacaksınız. Rahatlayın ve devam edin. Hiçbir şey yapamazsınız.”

Bir uçağın içindeki bir uçuş sırasında önleme maskesi giyen adam

CDC, “yüksek kaliteli” ve “iyi oturan maske” giymenin “azaltmada etkili olabileceğini söylüyor [the] Solunum patojenlerinin iletimi. “ (Istock)

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, bakteri, virüs ve mantar ≥0.3 µm çapında partiküllerin% 99.97'sini yakalayan yüksek verimli partikül hava (HEPA) filtrelerden geçer.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Ajans, “yüksek kaliteli” ve “iyi oturan maske” giymenin “solunum patojenlerinin iletimini azaltmada etkili” olabileceğini söylüyor.

kadın öksürük

Uçaklara öksürme ve yolcuların maske takıp giymedikleri hakkında büyük tartışmalar yaz seyahatinin ortasında başladı. (Istock)

CDC, “Yolcuların yakınlığı, kontamine hava solunum bölgesinden çıkarılmadan ve bitkin veya filtrelenmeden önce kişiden kişiye havaya yayılma riskini artırıyor.”

Maske takmak, biniş ve arındırma işlemi sırasında özellikle yararlı olabilir.