Ustalar bu hafta başlarken, kasırga yıkımı Augusta National'ı daha az ağaçla değiştirdi

rookiemag

New member
Dünyanın en iyi golfçüleri Augusta, Georgia'da toplandıkça, bu hafta Masters Turnuvası için, bazı oyuncular zaten ikonik manzarada önemli bir değişiklik olduğunu fark ediyorlar. Bu değişiklikler, Perşembe'den Pazar gününe kadar turnuvaya girmek için Augusta'yı ziyaret eden yaklaşık 40.000 taraftar tarafından da tespit edilecek.

Helene Kasırgası'nın ardından Augusta Ulusal Golf Kulübü'nü yemyeşil yeşilliklerinde belirgin bir değişiklikle terk etti.

Kategori 4 Fırtınası Eylül ayında vurdu, Güneydoğu'dan yırtıldı ve Augusta National'da yüzlerce ağacı indirdi.

Trump, Beyaz Saray'ın yapıldıktan sonra yeni Jackson Magnolia ağacı bitiyor: 'Bu ağaç için her şeyi yaptık'

O zaman, Augusta Ulusal Başkanı Fred Ridley bir basın açıklamasında kulübün odak noktasının topluluğun güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Ridley, “Augusta topluluğumuz Helene Kasırgası'ndan felaket ve tarihi etki yaşadı.” Dedi.

Augusta, Georgia'daki Augusta Ulusal Golf Kulübü, geçen sonbaharda Helene Kasırgası'nın yok edilmesinin ardından yüzlerce ağaç kaybetti (resimde değil). (Joe Raedle/Getty Images)

Açgözlü yeşil ceketin peşinde olan oyuncular, muhtemelen yeni saldırı planları sunarak bazı deliklerin inceldiğini fark ettiler.

Associated Press (AP), dördüncü delik en fazla konuşmayı tetikledi, golfçüler fairway'in sol tarafındaki ağaçların kaybına dikkat çekti.

Büyükannenin İncil'i, Storm evini yok ettikten sonra Helene Kasırgası'ndan kurtulur: 'Rab'dı'

AP'ye göre Xander Schauffele, “Son derece tehlikeli hissediyorsanız, ağaçların sol tarafında, bir tür vurabileceğiniz küçük bir boşluk var.” Dedi.

Schauffele, “Biraz riskli, ama geçmişte topunuz orada bir ağaca çarpacak ve tee kutusundan 90 metre düşecekti … ama çoğunlukla, kursun daha önce olduğu gibi oynayacağını düşünüyorum.”

Augusta Ulusal Golf Kulübü'ndeki kulüp binasının manzarası

Kasırga yıkımı, Augusta, Georgia'da Augusta Ulusal Golf Kulübü'nü değiştirdi ve oyuncular kaybolan ağaçlar hakkında yorum yaptı. (Jamie Squire/Getty Images)

Dokuz kez PGA Tour şampiyonu, “Ağaçlara bakıyordum. Neredeyse ilk kez dokuz kez oynadığımı hissettim,” dedi.

Schauffele ayrıca fırtına nedeniyle kaç ağaç çıkarıldığını görmek “oldukça çılgın ve üzücü” dedi.

Arka yollarda eve giderken aile tarafından tespit edilen son derece nadir 'albino' geyiği

Augusta National, kulübün girişindeki ikonik “Magnolia Lane” e adını veren muhteşem manolya ağaçlarıyla ünlüdür.

Parkurdaki birçok delik, ikinci “pembe kızılcık” ve onüçüncü delik “Azalea” gibi yakınlıktaki ağaçlar veya çiçeklerden sonra adlandırılır.

Augusta Ulusal Arşivi

Burada görülen Augusta'da “Azalea” olarak bilinen on üçüncü delik. (Augusta National/Getty Images)

Jon Rahm ayrıca onuncu tişörtün olası yeni rotalarla ilgili konuşmalar duyduğunu da paylaştı.

AP'ye göre Rahm, “Birisi bana 10'da kabinlerin üzerinde yüksek bir kesim yapabileceğini söyledi. İnanmıyorum,” dedi.

2023 Ustalar Şampiyonu, ağaçların kaybı üzerindeki oyundaki değişikliklere biraz şüpheci olduğunu söyledi.

Yaşam tarzı bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

“Bu kadar çok ağacın bir olasılık olduğu yere düşme şansı olduğunu görmüyorum” dedi.

“Üyelerden bir fark olduğunu söyleyebileceğinizi duydum. Mülke bakarken biraz daha aşağı görebilirsiniz.”

Daha fazla yaşam tarzı makalesi için www.HaberlerNews/Lifestyle adresini ziyaret edin

Rahm, deliğe “görsel bir değişiklik” olduğunu söyledi.

Rory McIlroy, Ten'de kayıp ağaçlara yorum yaptı, görünüşe göre tee atışını daha az korkutucu hale getirdi ve eksik sarkan ağaçlar göz önüne alındığında dört üçüncü sağ tarafta biraz daha fazla yer var.

2023 Ustalar Şampiyonu Jon Rahm, görsel değişim deliğe.

2023 Ustalar Şampiyonu Jon Rahm, deliğe “görsel bir değişiklik” olduğunu söyledi. (Katie Goodale-imagn görüntüleri)

AP'ye göre McIlroy, “Ama gerçekten, bunun dışında, bence hemen hemen aynı … kesinlikle birkaç tee çekimi biraz farklı görünüyor.” Dedi.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Haberler Digital, daha fazla yorum için Augusta National ve PGA Tour'a ulaştı.

Associated Press bu rapora katkıda bulundu.