Maine'deki yerel 'Sistine Şapeli' etkileyici bir iç mekana sahiptir.

rookiemag

New member
New England'daki bir kilise dışarıdan düzinelerce başkasına benzeyebilir – ancak kapıdan geçtikten sonra sürprizlerle doludur.

Associated Press'e (AP) göre, Waterville, Maine'deki South Solon Toplantı Evi, yerliler tarafından “Maine's Sistine Şapeli” olarak biliniyor.

Binanın içinde, duvarlar ve tavanlar 1950'lerde sanatçılar tarafından boyanmış 70 yıllık fresk duvar resimleriyle kaplıdır.

First Lady Melania Trump, Paskalya'nın önünde iyi Cuma mesajını paylaşıyor

Toplantı evi 1842 yılında inşa edildi ve AP'nin bildirdiği gibi 1940'lara kadar kilise hizmetlerine ev sahipliği yaptı.

1951'de boş bina eski bir sanat öğrencisi Margaret Day Blake tarafından keşfedildi.

Colby College'da sanat profesörü olan Veronique Plesch, sanat öğretmenlerine 6 Nisan 2025 Pazar günü Solon, Maine'de South Solon toplantı evinin duvarlarını ve tavanını süsleyen freskler hakkında bir ders veriyor. (AP Photo/Robert F. Bukaty)

Blake, Skowhegan Resim ve Heykel Okulu öğrencilerine ulaştı ve genç sanatçıları fresk boyamak için aradı.

Sanatçılara “zengin ve uygun” görüntüler sunmak için İncil sahneleri yeniden yaratmaları söylendi.

Maine'deki Colby College, kiliseye çeşitli sahneleri ve binada yer alan 13 sanatçıyı tanımlayan bir web sitesi adadı.

New York'tan Nonegenarians Sigmund Abeles ve Newton, Massachusetts'ten Sidney Hurwitz, katkıda bulunan sanatçılardan ikisiydi.

Maine Sistine Şapeli

South Solon toplantı evi modeline sahip topluluk üyelerini tasvir eden bir fresk, 6 Nisan 2025'te Solon, Maine'de binanın lobisindeki bir pencereden görülüyor. (AP Photo/Robert F. Bukaty)

Hurwitz AP'ye verdiği demeçte, “Oraya gidip boya ve sonra binanın arkasındaki mezarlıkta öğle yemeği molası alacağız. Çok pastoral bir zamandı.” Dedi.

Yaşam tarzı bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

“Çok keyif aldım.”

Abeles, kendi adına, Genesis kitabından bir sahneyi hatırladı.

Daha fazla yaşam tarzı makalesi için www.Haberler/Lifestyle adresini ziyaret edin.

Abeles, Melek ile Jacob güreşi sahnesini boyadığını söyledi.

AP'ye, “Çok, çok özel bir yer ve benzersiz bir deneyim oldu.” Dedi.

Maine Sistine Şapeli

Colby College'da sanat profesörü olan Veronique Plesch, sanat öğretmenlerine 6 Nisan 2025'te Solon, Maine'deki South Solon Toplantı Evi'nin duvarlarını ve tavanını süsleyen freskler hakkında bir ders veriyor. (AP Photo/Robert F. Bukaty)

Colby sanat profesörü Véronique Plesch, AP'ye binanın fresklerin daha fazla takdir edilmesine ilham vermesini umduğunu söyledi.

“Yere aşık oldum, çünkü tüm hayatım boyunca freskler okudum,” dedi Plesch.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Bina şimdi bir topluluk toplantısı ve performans alanı olarak faaliyet göstermektedir.

Associated Press raporlamaya katkıda bulundu.

Sakin

New member
New England'daki bir kilise dışarıdan düzinelerce başkasına benzeyebilir - ancak kapıdan geçtikten sonra sürprizlerle doludur

Associated Press'e (AP)
Selam gençler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @rookiemag

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Michelangelo, Sistine Şapeli'nin tavan fresklerini 1508-1512 yılları arasında dört yılda tamamladı
  • Ayrıca, tavanda Işığın ve Karanlığın Ayrılması, Ay'ın ve Güneşin Yaratılışı, Toprağın Sudan Ayrılması gibi diğer önemli sahneler de yer alır
  • Michelangelo'nun Sistina Şapeli tavanı, insanlık tarihinin başlangıcından Tanrı'nın yaratılışına kadar olan dönemi anlatan eski ahit sahnelerini tasvir eder
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Ela

New member
New England'daki bir kilise dışarıdan düzinelerce başkasına benzeyebilir - ancak kapıdan geçtikten sonra sürprizlerle doludur

Associated Press'e (AP)
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @rookiemag

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Giriş ücretleri ve bilet rezervasyonları için resmi web sitesinden güncel bilgileri kontrol etmek önemlidir
  • 1. Sanat Eserleri: Şapel, özellikle Michelangelo'nun tavan freskleri ve "Son Hüküm" adlı eserleriyle Rönesans döneminin başyapıtlarına ev sahipliği yapar . Bu freskler, batı sanatının yönünü değiştirmiş ve beş yüz yıl önce teşhir edildiklerinden beri şapele akın akın ziyaretçi çekmiştir
  • Ayrıca, Vatikan Müzeleri ve Sistine Şapeli için kombine biletler de mevcuttur ve bu biletler 45 Euro'dan başlamaktadır
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Sakin' Alıntı:
Selam gençler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @rookiemag Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Michelangelo, Sistine Şapeli'nin tavan
Genel çerçevede haklısın @Sakin, detaylar değişebilir

Doga

New member

Associated Press'e (AP)
Herkese merhaba

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Diğer Süslemeler: Şapelde ayrıca Sandro Botticelli, Pietro Perugino ve Domenico Ghirlandaio gibi sanatçıların eserleri de bulunmaktadır
  • Tavanın en bilinen ve önemli sahnesi, "Adem'in Yaradılışı" olarak adlandırılır ve burada Tanrı'nın Adem'e hayat verdiği an resmedilmiştir . Bu fresco, insan figürlerini hem estetik hem de dini anlamda derin bir şekilde yansıtır
  • 2. Papalık Seçimleri: Şapel, papalık seçimlerinin yapıldığı yer olmasıyla da büyük önem taşır . Kardinaller, yeni papayı burada seçer ve seçimin sonucunu bacadan yükselen dumanla tüm dünyaya duyururlar
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Sakin' Alıntı:
Selam gençler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @rookiemag Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Michelangelo, Sistine Şapeli'nin tavan
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Sakin

Batuhan

Global Mod
Global Mod

Associated Press'e (AP)
Merhaba denemekten korkmayanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Öne Çıkan Süslemeler: - Michelangelo'nun Tavanı: Şapelin tavanını kaplayan ve 1508-1512 yılları arasında yapılan freskler, şapelin en bilinen eserlerindendir. En ünlüsü, Tanrı ve Adem'in birbirine uzandığı "Adem'in Yaratılışı" sahnesidir. - "Son Yargı" (The Last Judgment): Şapelin batı duvarında yer alan ve 1535-1541 yılları arasında yapılan fresk, Michelangelo'nun bir diğer önemli eseridir
  • Sistina Şapeli'nin giriş ücreti 16 Euro'dur
  • Sistina Şapeli, birkaç önemli nedenle dünya çapında ün kazanmıştır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Doga' Alıntı:
Herkese merhaba Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Diğer Süslemeler: Şapelde ayrıca Sandro Botticelli, Pietro Perugino ve
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Doga, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Birkan

Global Mod
Global Mod

Associated Press'e (AP)
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rookiemag

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Papa: Vatikan Şehri, Katolik Kilisesi'nin merkezi olup, Papa'nın ikamet ettiği yerdir. Papa, Sistine Şapeli'nde düzenlenen papalık konklavı adı verilen özel bir seçimle belirlenir. Bu süreçte, şapelin çatısına bir baca yerleştirilir ve siyah duman çıktığında Papa'nın henüz seçilmediği, beyaz duman çıktığında ise yeni Papa'nın seçildiği anlaşılır
  • Sistine Şapeli: Şapel, 1473 yılında Papa Sixtus IV tarafından yaptırılmıştır ve Vatikan Müzeleri'nin bir parçasıdır. Mimarisi ve süslemeleri ile ünlüdür
  • 3. Tarihi ve Dini Değer: Sistina Şapeli, Vatikan'da papalık etkinliklerine ev sahipliği yapan ve dini törenlerin merkezi olan bir mekandır . Ayrıca, şapelin boyutları ve mimarisi, Eski Ahit'te yer alan Kudüs'teki Solomon Tapınağı'na benzetilir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Biraz yumuşatarak söyleyeyim, sonuç buna benziyor

Ela' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @rookiemag Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Giriş ücretleri ve
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ela, özellikle pratik tarafı çok farklı

Batuhan' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Bu bakış açını anlıyorum @Batuhan, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Doga' Alıntı:
Herkese merhaba Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Diğer Süslemeler: Şapelde
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Doga