Romanya'da metal dedektör dolaşım alanı tarafından ortaya çıkarılan eski hazine

rookiemag

New member
İsrail'de nadir 2000 yaşındaki madeni para

Romalılara karşı ilk Yahudi isyanının birinci yılından itibaren nadir bir yarı-shekel gümüş madeni para, Yahudi çölünde keşfedildi (Kredi: Emil Aladjem, İsrail Antikalar Otoritesi)

Doğayı seven bir metal dedektörist, antik hazinenin bir önbelleğini ortaya çıkardıktan sonra sıradan bir bahar günü hızla olağanüstü hale geldi.

Marius Mangeac, Haberler Digital'in keşfini doğruladı. İstifini, Romanya'nın güneyindeki küçük bir köy olan Letca Veche yakınlarındaki bir tarlada bulduğunu söyledi.

Bir Facebook grubunda Mangeac, madeni paraları “geleceğinden hiçbir şey önceden haber vermeyen güzel bir Cumartesi günü” bulduğunu söyledi.

Adam, Arkansas Eyalet Parkı'nı keşfederken 'şeker benzeri' elmas bulur: 'Bir ömür boyu şansı'

“Dedektörümü aldım ve sık sık yaptığım gibi, egzersiz yapmak ve tarlalarda ve ormanlarda rahatlamak için yalnız çıktım,” diye yazdı Romanya'dan İngilizceye çevrildi.

“Bu günün beni şaşırtacağını ve tarihle yüz yüze getireceğini düşünmemiştim.”

Yakın zamanda Romanya'daki bir alanda 2.000 yıl öncesine dayanan antik Roma sikkelerinin bir istifi bulundu. (Facebook üzerinden Marius Mangeac)

Ama aniden metal dedektörü bip sesi çıkarmaya başladı – ve yakında Mangeac 1.469 Roma parası bir istif bakıyordu.

Gümüş Denarii'yi gören Mangeac, kalbinin dedi “[was] oldukça zor dövüyor. “

Arkeologlar Katolik Bazilikası'nın altında Roma tanrısını tasvir eden garip kafa ortaya çıkarıyor

Hatta rüya görmediğimden emin olmak için kendimi sıkıştırmayı düşündüm, “dedi hobi.

Daha fazla yaşam tarzı makalesi için FoxNews.com/Lifestyle adresini ziyaret edin

“Bu paralar kimdi ve ne için tasarlandı?”

Masada binlerce para

Bulgular, Antik Roma'daki standart gümüş madeni para olan 1.469 gümüş denarii'den oluşmaktadır. (Facebook üzerinden Marius Mangeac)

Haberler Digital ile konuşan Mangeac, madeni paraların en az 2.000 yaşında olduğunu tahmin etti.

Yaşam tarzı bültenimize kaydolmak için buraya tıklayın

Paraları fotoğraflamak için iki yorucu günün ardından, onları Letca Nouă'daki belediye binasına teslim etti.

Madeni paraların bölünmüş görüntüsü

Mangeac, bulduğu paraları fotoğraflamanın iki tam gün sürdüğünü söyledi. (Facebook üzerinden Marius Mangeac)

Metal dedektörist, “Umarım bir gün çocuğumu müzeye götürebilir ve ona halk tarihimizin bir sayfasını keşfedecek kadar şanslı olduğumu açıklayabilirim.”

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Mangeac'ın keşfi, bir çift metal dedektöristin Transylvania'daki Breaza'nın Romanya komününde eski hazine bulmasından haftalar sonra geliyor.

Bebe Mangeac, Hazine'nin istifiyle ayakta duruyor

Mangeac, şanslı keşfi tarafından tökezlendiğini ve bir gün bir müzede görmeyi umduğunu söyledi. (Facebook üzerinden Marius Mangeac)

Hazine, MS ikinci yüzyılda Roma İmparatorluğu'na karşı başarısız bir şekilde savaşan Dacians'a kadar uzanıyor